Will you . . . say something?

Ce ne-am face fara comunicare?
Comunicarea reprezinta puntea de legatura dintre noi, iar fara ea am fi pur si simplu o serie de particule dispersate fara a mai putea sa ne intregim vreodata.
Comunicarea se imparte in doua ramuri: comunicarea verbala, mai exact cuvintele care ne ies pe gura si propozitiile sau frazele in care se transforma acestea si comunicarea nonverbala, care cuprinde gesturile sau mimica fetei.
Pe ce credeti ca se intemeiaza o relatie intre 2 oameni?
Sex, intelegere, respect?
Da, da, da, insa va garantez ca fara o comunicare excelenta intre cei 2 oameni, lucrurile o vor lua rapid la vale.
Oricat de banal ne-ar parea, nu este usor sa comunicam. In primul rand, trebuie sa stim sa ascultam, iar pentru a fi buni ascultatori avem nevoie de empatie.
Fiecare element, care pana la urma ne face oameni, este dependent de un altul.
Nu ai sa poti fi niciodata excelent in X, daca nu ai sa fii bun in Y si Z.
Astfel, daca nu stii sa comunici corect, ajungi sa fii prost inteles sau ignorat, iar de aici vor rezulta inca 1000 de probleme.
Vei fi surprins sa constati ca 2 oameni de origini, culturi, traditii diferite, vor comunica mai usor si mai bine decat 2 de aceeasi etnie.
De ce?
Pentru ca primii 2 isi dau interesul de a se face auziti si de a fi intelesi.
Am ajuns sa traim intr-o societate in care toate lucrurile merg pe banda rulanta, iar solutiile vin cat ai zice stea : nu mai luptam pentru casnicii, deoarece putem divorta fara probleme, nu mai facem copii, pentru ca avem nevoie de cariere, nu mai pastram relatii, deoarece ne vom face altele.
Traim intr-o societate in care valorile de baza ne-au fost asezate cu susul in jos, iar noua nici nu ne pasa sau mai grav, nici nu ne dam seama: punem pret pe faptul ca “A nu mi-a raspuns pe mess sau “B nu mi-a dat mesajsi ignoram ca noi cu A si B nu ne-am mai vazut de 3 ani.
Trebuie sa ne trezim!
Relatiile se fac, se conserva, se discuta, se rup fata in fata.
Lumea virtuala, telefonul, nu reprezinta decat ramuri ale celui mai important ingredient al unei vieti reusite: Comunicarea.
Asa ca oameni buni, nu, nu este usor sa comunicam, nu este usor sa intretinem relatii, nu este usor sa legam prietenii: avem nevoie de un mediu real, de multa vointa si mai ales de constientizarea faptului ca nu toate lucrurile se pot rezolva cat ai spune stea“.

Leave a comment