Oameni nehotarati!

Astazi am sa vorbesc despre oamenii nehotarati.
Sunt convinsa ca ii stiti cu totii si ii recunoasteti imediat, nu de alta, dar acum zic ca le place culoarea verde, iar peste 5 minute spun ca o urasc din tot sufletul.
Este obositor sa ai langa tine un om cu un astfel de caracter : nu stii niciodata cand trece de la o stare de depresie generala la una de euforie totala si mai ales nu stii cum sa-i vorbesti ca sa nu-l superi, ca sa nu-l ranesti sau ca sa nu-l indepartezi pentru totdeauna.
Insa, respiram si ne spunem ca pe aceasta lume exista si oameni dificili, iar daca ei sunt prietenii nostri, trebuie sa-i intelegem, sa-i ajutam si mai ales sa-i suportam.
Problema vine cand esti prins intr-o relatie cu un astfel de om sau cand ai vrea sa intri intr-o relatie cu un astfel de om.

Varianta 1 – esti prins in relatie:

Azi a fost atat de dulce si v-ati tinut in brate 2 ore si ati ras din toate prostiile.
Sa-i spui ca-l iubesti?
Ah da…asta simti, viata e scurta, el (sau ea) te place ataaaaat de mult, de ce nu?
I-ai spus. Pauza. Liniste. Tacere.
Moment penibil. Tu faci ochii mari, incerci sa razi, poate, poate camuflezi gafa…rezultat nul.
El (sau ea) nu e pregatita, vrea sa luati lucrurile incet, sunteti de abia de 6 luni impreuna…mmm, de fapt, cel mai bine e sa luati o pauza.

A doua zi:

Te suna mai fericit (sau fericita) ca niciodata. Iti spune ca ieri a fost un pic ciufut, iti cere scuze si te invita la film/cina/dans. Seara iti aduce flori (sau ea vine imbracata ca o papusa), iar dupa film/cina/dans il chemi (sau o chemi) la tine.
Se incrunta, face un pas in spate si spune ca are de rezolvat niste treburi urgente si te suna cum ajunge acasa.

Varinata 2 – vrei sa intri intr-o relatie cu un astfel de om

Te place: iti zambeste frumos, flirteaza incontinuu cu tine, te scoate in oras si la sfarsitul serii te saruta de-ti inghite toti fluturasii.
A doua zi astepti un semn. Nimic. A treia zi. Nimic. Dupa o luna. Nimic.
Iti refaci viata. Te indragostesti de un tip (sau o tipa ) simpatic, amuzant si care te face sa te simti in largul tau. Esti, am putea spune, fericita (sau fericit).
Dupa 3 luni. Apare ea (sau el) cu o privire fermecatoare si 3 replici inteligente..si puf!…te-a dat pe spate. Incepi sa te gandesti: oare acum ma vrea? Oare ce vrea de la mine? Oare cum ar fi? Doamne…l-am placut (sau am placut-o) ataaaaat de muuult…
A doua zi. Nimic. A treia zi. Nimic. Dupa o luna. Nimic.
Iti interiorizezi gandurile nebunatice, le ascunzi undeva in spatele stang al inimii si-ti continui viata alaturi de cel care te face fericita (sau fericit).
Dupa 6 luni. Apare el (sau ea) cu o atitudine increzatoare, cu replici serioase si fara glumite tampite. Zici: Acum gata…asta e momentul. Acum chiar ma vrea, oare ce sa fac?
A doua zi. Nimic. A treia zi. Nimic. Dupa o luna. Nimic.
Dupa 1 an….

Concluzia: Un om cu un astfel de caracter este…fun. Te face sa simti ca traiesti. Iti genereaza trairi interioare ciudate si minunate pe care poate nimeni altcineva nu ti le va poate da, iar daca tu esti genul care are nevoie doar de asa ceva…te poti considera o persoana norocoasa.
In schimb, majoritatea dintre noi, avem nevoie de stabilitate, siguranta, iubire…si mai ales fericire.
Un om nehotarat iti va putea da toate acestea…pentru cateva clipe, in schimb te va lasa zile, ore, luni, ani intregi cu o inima franta.

Leave a comment